Binnen en Buiten

 Binnen en Buiten is een initiatief in het kader van Open Monumentendag van de stad Brugge. Je kunt er kennismaken met een vervlogen traditie, waarbij adellijke families in de winter in de Brugse binnenstad verbleven, maar in de zomer naar kastelen in de Brugse rand trokken. Zo kwamen zij onder meer in Oostkamp vertoeven. Een van de fietsroutes die de stad Brugge en de erfgoedcel uitgewerkt hebben, neemt je mee op een 55 kilometer lange tocht doorheen Brugge, Oostkamp en Zedelgem en vertelt je de historiek van zestien merkwaardige kastelen of zomerresidenties.

 

Binnen en Buiten is een publicatie n.a.v. het thema wonen voor de 19de Open Monumentendag in Brugge. Deze publicatie kwam tot stand dankzij de samenwerking tussen Stad Brugge, de gemeenten Oostkamp, Zedelgem en Damme, de Heemkundige Kring Oostkamp, Westtoer, S-Wan en privépersonen.

 

Publicatie Binnen en Buiten: 6 euro
Publicatie Binnen en Buiten + fietsnetwerkkaart Brugse Ommeland Noord: 10 euro

Te koop bij In & Uit Brugge, ’t Zand 34, 8000 Brugge en Museumshop, Dijver 16, 8000 Brugge. Bestelling kan ook via info@erfgoedcelbrugge.be of www.erfgoedcelbrugge.be.

Artikel categorie: