Heemkring Oostkamp

dvd Oostkamp en Hertsberge in de Eerste Wereldoorlog

Deze nieuwe dvd brengt de verhalen, plaatsen en mensen van toen in beeld. Honderd jaar na datum getuigen familieleden van slachtoffers hoe de herinnering aan de Eerste Wereldoorlog door  foto’s, brieven, voorwerpen en verhalen tot op vandaag verder is blijven leven.

Duizenden soldaten in de Oostkampse kastelen en bij de mensen thuis. Militaire logistieke installaties op de wijk Stuivenberge. Vliegvelden in het centrum van Oostkamp, op de wijk Nieuwenhove n bij Lodi in Hertsberge. Verplichte arbeid voor de Duitse Militaire Overheid, opgeëist voedsel, schaarste. Hevige bevrijdingsgevechten. En vooral veel militaire en burgerlijke slachtoffers. In Oostkamp liet de Eerste Wereldoorlog zich hard voelen.

Extra: dubbelinterview met Wim Deneweth, auteur van het gelijknamige boek, en Dominiek Dendooven, wetenschappelijk medewerker bij het In Flanders Fields Museum in Ieper, gemodereerd door Noël Geirnaert, ere-hoofdarchivaris Stadsarchief Brugge. Tijdens dit debat worden markante gebeurtenissen in Oostkamp in hun bredere context geplaatst.

Scenario: Bert Bouljon

Uitgave van Heemkring Oostkamp, 2018

Kostprijs: €12. Bestellen kan via het contactformulier.